Bosna i Hercegovina     | 04.10.2019. 09:49 |

Poslanici u ponedjeljak o štrajku te stanju u bankarskom sektoru RS-a

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 4.oktobra (FENA) - Razmatranjem izmjenama i dopunama Zakona o štrajku u ponedjeljak, 7.oktobra, bit će nastavljena sjednica Narodne skupštine RS-a.

Među preostalim tačkama drugog nastavka 6.redovne sjednice su strategije o razvoja preduzetništva žena, unapređivanje položaja starijih osoba, te razvoju elektronske uprave u RS za period 2019. – 2022. godina.

Poslanici bi trebalo da razmatraju izvještaje o stanju u bankarskom sistemu RS, osiguranju, tržištu hartija od vrijednosti za 2018. godinu, te između ostalog, izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS o provedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta RS u 2018..

Na dnevnom redu su i izvještaji o poslovanju Investiciono - razvojne banke, Regulatorne komisije za energetiku RS, Garantnog fonda RS, Komisije za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS, kao i o radu Radio-televizije RS za 2017. i 2018. godinu.

Bit će riječi i o informacijama o dugu RS-a na kraju prošle godine, te implementaciji Strategije za suzbijanje nasilja u porodici RS, kao i Prijedlogu odluke o kriterijumima za ocjenu stepena razvijenosti jedinica lokalne samouprave u RS.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo