Servisne informacije     | 04.10.2019. 08:41 |

U BiH jutros oblačno, ponegdje sa slabom kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. oktobra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno vrijeme. Ponegdje u centralnim dijelovima registrovana je i slaba kiša.

Temperature zraka u 08.00 sati:Bjelašnica -4 stepena, Ivan-sedlo 4, Sokolac 5, Drvar i Sarajevo 6, Livno 7, Bugojno, Jajce, Prijedor i Tuzla 8, Bihać, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 9, Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac i Grude 10, Brčko 11, Široki Brijeg, Stolac i Trebinje 12, Mostar i Neum 14.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 940 milibara, za 2 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

U jutarnjim satima, slaba kiša se očekuje na jugu i istoku Hercegovine, centralnim i istočnim područjima Bosne. Tokom dana doći će do postepenog smanjenja oblačnosti. Prijepodne prvo na jugu zemlje, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjerene jačine, sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen.

U Sarajevu danas će preovladavati oblačno vrijeme. Do smanjenja oblačnosti doći će u večernjim satima. Najviša dnevna temperatura oko 12 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo