Sport     | 03.10.2019. 15:24 |

Ljevanić predložio kandidaturu tri bh. planine za Evropa kup u skijanju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Generalni direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić, zajedno s predstavnicima uprave Olimpijskog centra Jahorina, sastao se s predstavnicima Međunarodne skijaške federacije u Cirihu. Na sastanku se razgovaralo o kandidaturi za Evropa kup, a Ljevanić je naglasio da bh. planine - Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina trebaju zajedno aplicirati za ovo takmičenje. 

- Imamo iskustva u organizaciji takmičenja, jedan od primjera je i EYOF. Također, imamo i sve uslove od skijaške infrastrukture, novih i homologovanih staza, sistema za osnježavanje, veliki grad Sarajevo i aerodrom na samo 28 km udaljenosti, bolnicu, heliodrom i sve ostalo što je neophodno za organizaciju jednog ovako prestižnog takmičenja. Potrebno je da sve tri planine, Jahorina, Bjelašnica i Ravna planina apliciraju zajedno te da oformimo jedan tim koji će nas predstavljati - rekao je Ljevanić. 

ističe da bi zajednički rad i organizacija Evropa kupa svima mnogo donijela, te bi ovo bio samo jedan korak bliže ka dovođenju Svjetskog kupa, što je krajnji cilj.

- Evropa kup je najbolji put za popularizaciju skijanja kao sporta i za stvaranje što više novih i mladih skijaša što je svakako prioritet svih nas koji smo u ovom poslu - zaključio je. 

Na sastanku se razgovaralo i o novim investicijama na Jahorini kojima je ova planina dobila mnogo, a sada je sigurno da kvaliltetom svoje ponude može parirati najuređenijim evropskim skijaškim destinacijama.

Organizacija Evropa kupa bi bila kruna dobrog rada na ovoj planini i potvrda uspjeha kako Jahorine tako i cijele Bosne i Hercegovine.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Muzaferija: Samo je pitanje vremena kada ću sklopiti stazu od starta do cilja (VIDEO)

Brignone pobijedila u veleslalomu u švedskom Areu

Otkazana utrka u kojoj je trebala nastupiti najbolja bh. skijašica

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana