Servisne informacije     | 03.10.2019. 14:31 |

U BiH sutra oblačno, u jutarnjim satima ponegdje s kišom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Na jugu i istoku Hercegovine, centralnim i istočnim područjima Bosne sutra u jutarnjim satima još može pasti malo kiše.

Tokom dana doći će do postepenog smanjenja oblačnosti. Prijepodne prvo na jugu zemlje, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku zemlje.

Vjetar u Bosni bit će slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8, na jugu zemlje do 13 stepeni. Najviša dnevna uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 21 stepen.

U Sarajevu sutra će veći dio dana preovladavati oblačno. Smanjenje oblačnosti doći će u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 6, a najviša dnevna oko 12 stepeni.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica -2 stepena, Ivan-sedlo i Sokolac 5, Sarajevo 8, Livno i Srebrenica 9, Bugojno i Drvar 10, Jajce i Tuzla 11, Gradačac, Prijedor, Zenica i Zvornik 12, Bihać, Bijeljina i Doboj 13, Sanski Most i Trebinje 14, Banja Luka, Grude i Stolac 15, Mostar, Neum i Široki Brijeg 17 stepeni. 

U BiH danas je oblačno vrijeme s kišom. Na vrhovima planina je padao i snijeg, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo