Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 03.10.2019. 14:41 |

Dinamo 11. oktobra dolazi na proslavu 100-godišnjice Slobode

FENA

TUZLA, 3. oktobra (FENA) - Najznačajniji događaj kojim će se obilježiti 100-godišnjica RSD Sloboda bit će prijateljska utakmica nogometaša Slobode i zagrebačkog Dinama, 11. oktobra na stadionu Tušanj u Tuzli.

Ovim povodom danas je upriličena konferencija za novinare na kojoj je detalje proslave, uime firme „Coloseum“, obrazložio Zlatko Berbić.

- Dinamo dolazi u sastavu koji je nastupio na nedavnoj utakmici protiv Manchester Cityja. Otvorena srca i dobronamjerno su prihvatili da dođu u Tuzlu i sudjeluju u obilježavanju velikog jubileja Slobode. Utakmicu će zvanično otvoriti dr. Anto Raos, počasni predsjednik RSD Sloboda, svečanost počinje u 17 sati, a sama utakmica u 17.30 sati - rekao je Berbić.

Dinamo će u Tuzlu doći 10. oktobra, a Berbić kaže da je planirano da se igrači dva kluba i simpatizeri druže prijepodne na Sonom trgu.

Za ovu priliku izrađen je specijalni dres na koji su utisnuta imena 573 igrača i članova uprava koji su u raznim vremenima igrali za Slobodu i vodili klub, naglasio je Berbić.

U ovilježavanju jubileja sudjelovat će i navijači Slobode, koji su također pripremili svoj program.

- Nismo do sada uspjeli osvojiti nijedan trofej, ali to nije razlog da ne pokažemo odanost svom klubu. U četvrtak, 11. oktobra, u 19 sati, u raznim dijelovima grada upalit ćemo 100 baklji i simbolično ćemo zapaliti grad, jer nas sve veže ljubav prema Slobodi - kazao je Ajdin Joldić, predstavnik navijača.

Ulaznica za revijalnu utakmicu Sloboda - Dinamo koštat će 10 maraka, a sav prihod od prodaje karata bit će uplaćen Slobodi.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Dinamo oglasom u Marci krenuo po Modrića

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Hrvatska: VKS donio tri procesna rješenja u predmetu protiv Mamića i suoptuženika

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana