Stranačke aktivnosti     | 03.10.2019. 13:28 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Klub SDA: Fortina vlada imenovala u UO lice osuđeno za pronevjeru novca u Zavodu Pazarić

Imenovanje Zarfe Dupovac na poziciju članice Upravnog odbora Sarajevo šuma predstavlja još jedan u nizu skandala vlade premijera Edina Forte.

Zarfa Dupovac je osuđena pred Općinskim sudom, jer je kao v. d. direktorica i šefica računovodstva u Zavodu Pazarić firmi u vlasništvu svog supruga povjerila izvođenje građevinskih radova u Zavodu, i to više puta, odobrivši više od 50.000 KM isplata.

Činjenica da je Fortina vlada imenovala u UO osobu, koja je proglašena krivično odgovornom za pronevjeru novca na javnoj funkciji, ukazuje da cilj Vlade Forto-Konaković nije nikakvo dovođenje poštenih kadrova, već isključiva mržnja prema SDA.

Dupovac, koja je bila kandidat HSP-DSI na izborima 2014, imenovana je sada isključivo kao stranački kadar vlade premijera Forte, koji mora odmah da objasni zašto se imenuju osuđenici u upravne odbore ustanova KS.

O suštini ove vlade govori činjenica da su istog dana, kada su objavili imenovanje osuđene Dupovac, smijenili uspješnu i poštenu direktoricu Sarajevogasa Nihadu Glamoč, koja je ostvarila pozitivno poslovanje, i čija je jedina «krivica» bila to što ju je imenovala prethodna Vlada.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu