Regija     | 03.10.2019. 11:28 |

Đukanović: Pred Crnom Gorom i S.Makedonijom zaslužena europska perspektiva

FENA Cvita Kusić

SKOPLJE, 3. listopada (FENA) - Pred Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom zaslužena je europska i euroatlantska perspektiva, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, na večeri koju je u okviru službenog posjeta Skoplju priredio predsjednik Stevo Pendarovski.

 Dvojica predsjednika su naglasili izuzetan kvalitet političkih odnosa, otvorenost, povjerenje i prijateljstvo, priopćio je Ured Predsjednika Crne Gore.

 "U vremenu nestabilnosti jako je važno čuvati, nadograđivati i prepoznavati vrijednosti koje dijelimo", kazao je Đukanović, poručujući da je utvrđen temelj međusobnog povjerenja i da je pred Crnom Gorom i Sjevernom Makedonijom zaslužena europska i euroatlantska perspektiva.

 Dvije zemlje dijele zajedničke ciljeve i iste poglede na regiju i šire, istaknuo je između ostalog predsjednik Pendarovski, uz zadovoljstvo u pogledu očekivane budućnosti u kojoj će "obje zemlje imati jedinstven glas i zajedno se boriti za obranu zajedničkih vrijednosti".

 U razgovorima su razmotreni i daljnji pravci i potencijali ekonomskog razvoja u kontekstu nacionalnih prioriteta i regionalnih odnosa i širih globalnih kretanja.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Više od polovine građana Crne Gore vjeruje da se za glasanje dobiva novac - istraživanje

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Slabiji potres u Crnoj Gori

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo