Ekonomija     | 03.10.2019. 09:26 |

Na IBF-u u Sarajevu 17. i 18. oktobra privrednici iz gotovo cijelog svijeta

FENA Dragan Vuković

SARAJEVO, 3. oktobra (FENA) - Udruženje nezavisnih industrijalaca i poduzetnika Turske (MUSIAD),  u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom (VTK) Bosne i Hercegovine, organizira  u Sarajevu 23.  međunarodni  poslovni forum (IBF).

Forum će biti održan 17. i  18. oktobra, a riječ je o  međunarodnoj platformi godišnjih kongresa i zajedničkih komercijalnih aktivnosti gdje se okupljaju  42 poslovna udruženja iz gotovo 25 zemalja, u svrhu  iznalaženja rješenja za razvijanje ekonomskih veza, održavanje saradnje, pojačavanje  komunikacija i ubrzavanje društvenog  ekonomskog razvoja  između zemalja, ističu iz VTKBiH.

Cilj  Međunarodnog  poslovnog foruma  (IBF) je,  prije svega, usmjeriti i osnažiti komercijalne odnose u skladu s nacionalnim principima i interesima, podržati saradnju među članicama i među zemljama članicama na regionalnom i globalnom nivou, poboljšati komercijalne aktivnosti i razvijati trgovinu, promovirati trgovinu i investicije, zatim promovirati zajednička ulaganja i saradnju na proizvodnim i trgovinskim projektima.

U okviru  Poslovnog  foruma (IBF)  planirano je  da  17. oktobra budu održani   poslovni  susreti  bosanskohecegovačkih kompanija  i  kompanija  iz Turske, Evrope, Sjedinjenih Američkih Država, Kanade, Bliskog Istoka,  te  sjeverne Afrike.

Programom je, također 17. oktobra,  predviđeno održavanje panel diskusija  sa posebnim osvrtom na mogućnosti  investiranja u sektorima poljoprivrede, turizma, prehrane, drvnog, metaloprerađivačkog sektora, s ciljem skretanja pažnje na trgovinski i investicioni potencijal u Bosni i Hercegovini, kao  i b2b susreti  kompanija.

Drugi dan foruma, 18. oktobra, planirani su sektorski sastanci  i posjeta bh. kompanijama.

Iz Komore ističu da je učešće za bh. kompanije na poslovnom  forumu  i  susretima besplatno.

 

U okviru IBF foruma postoji mogućnost da bh. kompanije imaju male info-štandove gdje mogu predstaviti svoje proizvode i usluge.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Trgovinski deficit FBiH u januaru 2022. godine 327.063.000 KM

Grad Zenica zbog duga za kamatu blokirao rudnik, za 15. januar zakazan štrajk

U Federaciji BiH u prošloj godini izdana 51 okolišna dozvola

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom