Sport     | 02.10.2019. 20:00 |

Željezničar deklasirao Mladost za četvrtfinale Kupa BiH

FENA Vanja Tolj

SARAJEVO, 2. februara (FENA) - Fudbaleri Željezničara plasirali su se u četvrtinu finala Kupa Bosne i Hercegovine, nakon što su u osmini finala savladali ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja sa 6:1.  

Željezničar je dominirao od prvog minuta utakmice na stadionu "Grbavica" i zasluženo došao do uvjerljive pobjede. Trener "plavih" Amar Osim na teren je poslao dosta izmijenjen sastav, koji je opravdao povjerenje šefa struke i odigrao dobar meč. 

Domaćin je zaprijetio već u 5. minutu susreta, kada je iz izgledne situacije neprecizno šutirao Bojo. Na sljedeću priliku gledaoci su čekali do 19. minuta kada se Zec nije najbolje snašao pred golom gostiju i propustio dobru priliku. 

Napadi Željezničara isplatili su se tri minuta poslije kada je Zajmović na dodavanje Mujezinovića postigao prvi gol za domaće. Šest minuta kasnije Zajmović je šutirao, lopta se odbila do Zeca koji postiže drugi gol za Željezničar. 

Do same završnice prvog poluvremena nije bilo većih prilika. U posljednja dva minuta prvog dijela susreta "plavi" su imali još dvije odlične prilike, međutim golman gostiju Velić u oba navrata spašava svoj gol. 

Drugo poluvrijeme donijelo je još mnoštvo prilika i golova. Željezničar dolazi do trećeg pogotka u 59. minutu kada je Hasić pokušao zaustaviti Zeca, izbio loptu te lobovao svog golmana i postigao autogol. 

Pet minuta kasnije Mladost dolazi do pogotka nakon što je Mujarić matirao Kjosevskog odličnim udarcem. 

U 72. minutu Zajmović postiže svoj drugi gol na meču. Mujezinović je uputio odličan centaršut, a Zajmović glavom matirao Velića. Tri minuta kasnije Veselinović je predriblao nekoliko igrača gostujućeg tima i postigao peti gol za Željezničar. 

Šesti i posljednji gol na ovom meču za Željezničar u 79. minutu postiže Zec. "Plavi" su do kraja meča imali još nekoliko prilika za postizanje gola, ipak rezultat se nije promijenio. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana