Bosna i Hercegovina     | 02.10.2019. 14:38 |

Džaferović primio u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je u nastupnu posjetu ambasadoricu Kraljevine Švedske u BiH Johannu Strömquist. 

Tokom razgovora su istaknuti izuzetno dobri bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kraljevine Švedske, te zajednički konstatovano da ima dosta prostora da se oni unaprijede, na planu ekonomske saradnje i robne razmjene. 

Naglašeno je da bi značajnu ulogu u podizanju ekonomskih odnosa na viši nivo mogla imati bh. dijaspora u Švedskoj, koja je primjer uspješne integracije u tamošnje društvo. 

Ambasadorica Strömquist istakla je da će Švedska nastaviti da pruža podršku Bosni i Hercegovini u procesu njene integracije u Evropsku uniju, kao i u konkretnim ekonomskim projektima koji se realizuju u našoj zemlji. 

Član Predsjedništva BiH Džaferović ocijenio je da je podrška koju Švedska pruža Bosni i Hercegovini u svim segmentima izuzetno značajna, te da je prijateljske odnose potrebno dodatno unapređivati. 

Informisao je ambasadoricu Švedske o razlozima za zastoj u formiranju Vijeća ministara. Naglasio je potrebu da se Vijeće ministara što prije formira, kao i da se deblokira rad Parlamenta BiH, sve to uz striktno poštovanje vladavine prava, što je i ključni princip u funkcioniranju Evropske unije. 

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je ambasadorici Strömquist poželio uspješan mandat u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.                                            

                                              

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Bećirović ‘za’, Komšić 'suzdržan', Cvijanović 'protiv' prijema Kosova u Vijeće Evrope

Prijem i nagrade za košarkaše Radničkog i rukometašice Goražda povodom plasmana u PLBiH

Helez u nastupnu posjetu primio ambasadora Republike Sjeverne Makedonije Jakupa Redžepija

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu