Bosna i Hercegovina     | 02.10.2019. 13:45 |

Jelena Kalinić kroz superjunake u filmovima približila znanost studentima

FENA Saopćenje

MOSTAR, 2. listopada (FENA) – Potpredsjednica Društva "Nauka i svijet" i autorica bloga Quantum of Science Jelena Kalinić održala je u srijedu na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru predavanje o Marvelovim filmovima.

Marlvelovi filmovi su jako zabavni, ne traže puno energije da ih se prati te su puni efekata, istaknula je Kalinić.

- Svi oni imaju i popratne PlayStation igrice kao i igrice na internetu, a to je ono što povuče mlade da ih gledaju. Mladi shvate da u Marvelovim filmovima ima priča o crnim rupama, tamnoj materiji, o nekim drugim svjetovima te ih to zainteresira - objasnila je novinarka.

Kalinić je upoznala studente s metodama genskih terapija, o tome što se zbiva u kvantnoj fizici kao i o crnim rupama i crvotočinama.

Prodekan za međunarodnu suradnju FPMOZ-a doc. dr. sc. Tomislav Volarić je naglasio kako se ovakvim predavanjima na Sveučilištu u Mostaru želi popularizirati znanost.

- Bitno nam je da studenti vide kako znanost nije komplicirana, a to smo ovim predavanjem i učinili. Predavačica je kroz superjunake u filmovima približila znanost studentima - kazao je Volarić.

Predavanje je dio projekta Dijalog za Budućnost koji implementiraju UNDP Bosnia and Herzegovina, UNICEF Bosna i Hercegovina i #UNESCOBiH u suradnji s Predsjedništvom Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Predavanje u Tomislavgradu u sklopu kampanje 'Poštuj život, ne oružje'

Predavanje nadbiskupa Tome Vukšića na Filozofskom fakultetu SUM-a

U Mostaru interaktivno predavanje 'Život u obitelji osoba s invaliditetom'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu