Bosna i Hercegovina     | 02.10.2019. 13:43 |

Evropska unija osigurala vrijednu donaciju za potrebe MUP-a USK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - U sklopu projekta koji finansira Evropska unija (EU), Međunarodna organizacija za migracije (IOM) danas je uručila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (USK) još jednu vrijednu donaciju u vidu opreme, koja će biti od značaja u svakodnevnom obavljanju posla u zaštiti građana i migranata koji trenutno borave u tom kantonu.

Za potrebe policijskih službenika USK-a osigurani su dva čamca s pratećom opremom u vrijednosti od 15.570 KM, osam fotokamera te dron u vrijednosti od 18.500 KM, koji će pomoći policiji da bolje vrši monitoring te da se poboljša kvalitet prikupljanja informacija.

- Od samog dolaska na vlast u oktobru, prvu suradnju kada je u pitanju migrantska situacija na području USK smo ostvarili sa IOM-om. Od tog momenta naša saradnja je svakodnevna, te nam je od velikog značaja što je i EU prepoznala potrebe MUP-a USK i Jedinice za specijalističku podršku kroz donacije vozila i razne opreme - kazao je kantonalni premijer Mustafa Ružnić.

Projekt “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” finansira Evropska unija u vrijednosti od 14,8 miliona eura, a implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om), saopćeno je iz IOM-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Borrell: EU mora poslati proturaketne sisteme Ukrajini

Čelnici EU saslušavaju preporuke o unaprijeđenju konkurentnosti bloka

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'