Bosna i Hercegovina     | 02.10.2019. 11:48 |

Obilježen Međunarodni dan starijih osoba u Vitezu

FENA Saopćenje

VITEZ, 2. listopada (FENA) –  U povodu Međunarodnog dana starijih osoba u srijedu je u Domu za stare i nemoćne osobe ''Eden'' u Vitezu održana prigodna kulturno-zabavna priredba za korisnike ovoga doma u kojoj su sudjelovali, članovi Udruge ''Volim Vitez'', HKD ''Napredak'' Vitez i OO Mladeži HDZ BiH.

Prigodom posjeta Domu ''Eden'' nazočne je u ime organizatora pozdravila zastupnica u Skupštini ŽSB-a i dopredsjednica OO Mladeži HDZ BiH Vitez Dajana Maros koja je zahvalila na domaćinstvu i svima poželjela puno zdravlja i radosti te istaknula nadu kako je ovom manifestacijom korisnicima Doma dodatno uljepšana svakodnevica.

- Briga za osobe treće životne dobi na načelima međugeneracijske solidarnosti je jedan od stupova na kojima smatram da trebamo graditi naše društvo te smo upravo zbog toga danas posebnu pozornost posvetili osobama koje 1. listopada obilježavaju svoj dan. Bogata životna iskustva i znanja osoba treće životne predstavljaju veliki bazen novih spoznaja za nas mlade - naglasila je. 

Tijekom posjeta korisnici Doma darivani su prigodnim i zanimljivim porukama koje su za ovu prigodu izrađene te slasticama, a članovi tamburaške sekcije HKD ''Napredak'' iz Viteza, pod vodstvom Darije Topić izveli su prigodan glazbeni program čime je dodatno upotpunjena lijepa večer i program, priopćeno je iz Udruge 'Volim Vitez'.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. rezolucijom 45/106, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, a od 1991. godine obilježava se svakoga 1. listopada.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Predstava 'Ženski razgovori ± 1' zaključuje kazališne dane u Vitezu

Predstava Altteatra 'Balkanski kvadrat kredom' ispraćena ovacijama - Vitez

U Vitezu otvoren prvi Centralna Business Forum

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!