Sport     | 02.10.2019. 11:40 |

Ministar Osmanović čestitao Tuki osvajanje srebrne medalje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 2. oktobra (FENA) - Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović uputio je čestitku Amelu Tuki nakon osvajanja srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u atletici u glavnom gradu Katara Dohi.

- Uime Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine i svoje osobno, upućujem iskrene čestitke briljantnom Amelu Tuki, ponosu Bosne i Hercegovine, na osvajanju srebrene medalje na Svjetskom atletskom prvenstvu u Dohi. Ovom prilikom želim istaknuti da duboko cijenim trud i rad koji je Tuka uložio da bi došao do vrhunskog rezultata.

U Dohi nam je još jednom pokazao sjajan nastup, svoju odlučnost, spremnost i istinsku posvećenost atletici, što je rezultiralo velikim uspjehom i vrhunskim rezultatom. Još jednom nas je učinio ponosnim Bosancima i Hercegovcima, na čemu smo mu duboko zahvalni.

Ovom prilikom želim mu mnogo zdravlja, upornosti i hrabrosti, kako bi i dalje mogao ostvarivati svoje sportske i životne ciljeve, a nadam se da će uskoro svima nama i našoj državi podariti i olimpijsku medalju. Također, upućujem iskrene čestitke njegovim roditeljima, treneru, rukovodstvu Atletskog kluba „Zenica“,  čiji je Tuka član, kao i menadžmentu Atletskog saveza Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Kabineta ministra Osmanovića.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Nešić čestitao Uskrs

Uskrsna čestitka Federalne novinske agencije

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom