Sport     | 01.10.2019. 21:35 |

Komšić čestitao Tuki osvajanje srebrene medalje

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je najboljem bh. atletičaru Amelu Tuki čestitku za osvojenu srebrenu medalju u finalu Svjetkog prvenstva u atletici održanog večeras u Dohi, u utrci na 800 metara.

- Veliki je uspjeh osvojiti drugo mjesto na svjetskom takmičenju. Upućujem Vam iskrene čestitke u svoje, uime Predsjedništva BiH, a slobodan sam reći, i uime svih građana BiH na osvojenoj srebrenoj medalji - naveo je Komšić.

Dodao je da je Tuka, kao jedan od naših najboljih ambasadora u svijetu, još jednom dokazao da je veliki borac i uspješan sportista.

- Pored mnogih prepreka iz godine u godinu dokazujete da se odricanje, trud i naporan rad isplati. Vaš uspjeh, kao i uspjesi svih naših sportista, obavezuju nas da intenzivnije radimo na rješavanju problema s kojima se susreću bh. sportisti i omogućimo im profesionalnije uvjete. Hvala Vam što Vaš uspjeh i medalje dijelite s nama. Želim Vam mnogo sreće u daljim takmičenjima i karijeri - istakao je Komšić, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Komšić: Izmjene izbornog zakona dobre za poštenije izbore, sada se posvetiti drugim zakonima

Komšić: Odlazak književnog velikana Abdulaha Sidrana veliki gubitak za naše društvo i državu

Komšić: Odlična vijest za našu zemlju, hvala Evropskoj komisiji i zemljama članicama EU

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo