Bosna i Hercegovina     | 01.10.2019. 16:05 |

Vlada Hercegbosanske županije usvojila Program javnih investicija 2020.-2022.

FENA Saopćenje

LIVNO, 1. listopada (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije na današnjoj sjednici usvojila je Program javnih investicija Hercegbosanske županije za razdoblje 2020. – 2022. godine.

Program javnih investicija sadrži podatke o ukupno 41 projektu, a ukupna vrijednost svih projekata je 251.132.241 maraka, od čega se 222.133.382 maraka odnosi na 25 kandidiranih projekata i 28.998.859 maraka na 16 projekata u implementaciji, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Program javnih investicija Hercegbosanske županije, kako se navodi, pripremljen je na temelju podataka u popunjenim, potpisanim i ovjerenim IP obrascima o projektima koji su dostavljeni Ministarstvu gospodarstva, odnosno Odjeljenju za upravljanje projektom Hercegbosanske županije od strane ministarstva i općina Hercegbosanske županije i Uprave za ceste HBŽ-a.

Planirano je da će u razdoblju 2020. – 2022. godina na projekte u implementaciji biti utrošeno ukupno 18.300.605 maraka, stoji u priopćenju.

Na sjednici je, također, razmatrano i primljeno k znanju Izvješće sa sastanaka održanih s gospodarstvenicima Hercegbosanske županije o temi prezentacije Programa razvoja malog gospodarstva u toj županiji putem subvencije kamate, uz prijedlog Vlade da resorno ministarstvo na temelju prijedloga sa sastanaka s gospodarstvenicima uradi prijedlog mjera koje bi unaprijedilo gospodarstvo u županiji.

Vlada je usvojila i Zaključak o migrantskoj krizi u Hercegbosanskoj županiji.

“Vlada Hercegbosanske županije podržava izjavu gradonačelnika Grada Livna i načelnika općina iz Hercegbosanske županije od 30. srpnja ove godine, kojom je konstatirano da Hercegbosanska županija odnosno njene općine Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč, Tomislavgrad, Kupres i Grad Livno nemaju kapaciteta za smještaj migranata niti mogu ispuniti standarde sukladne međunarodnim zakonima, te kategorički odbacuje mogućnost da bi ovaj prostor mogao biti prepoznat kao tranzitni prostor za kretanje migranata, a niti kao prostor njihovog privremenog boravka, kao i da se na prostoru Hercegbosanske županije otvaraju bilo kakvi prihvatni centri za migrante", stoji u zaključku.

Vlada HBŽ-a je na temelju donesenih odluka dala suglasnost ministru znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije da potpiše sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog odgoja i obrazovanja, te da potpiše sporazum o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost srednjeg obrazovanja. Sporazumi će važiti do potpisivanja novih kolektivnih ugovora, a ne dulje od 15. prosinca 2019. godine.

Vlada je razmatrala i primila k znanju Informaciju sa sastanka pregovaračkih timova Vlade Hercegbosanske županije i Sindikata uposlenika MUP-a Hercegbosanske županije.

Temeljem donesene Odluke dana je suglasnost ministru MUP-a Hercegbosanske županije za potpisivanje sporazuma o produženju važenja Kolektivnog ugovora sa Sindikatom MUP-a Hercegbosanske županije na rok od tri mjeseca, počevši od 1. listopada 2019. godine, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Ministrica Novković-Pećanac posjetila Dom zdravlja u Drvaru

Vlada HBŽ-a izdvojila 62.625 KM za saniranje štete nastale u olujnom nevremenu u Drvaru

U Vladi HBŽ-a upriličen prijam za novu Miss Hrvatske Tomislavu Dukić

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana