Bosna i Hercegovina     | 01.10.2019. 14:36 |

Otvorena moderna sportska sala OŠ 'Edhem Mulabdić'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. oktobra (FENA) - Novosagrađena sportska sala Osnovne škole "Edhem Mulabdić", čiju izgradnju je finansirala Općina Stari Grad Sarajevo sa 1,3 miliona KM, otvorena je danas.

Stara sala te škole, izgrađena ’50-ih godina, bila je u veoma lošem stanju i potpuno nefunkcionalna za izvođenje nastave. 

Novosagrađena sala je istih dimenzija kao i stara, ali sa više prirodnog osvjetljenja. Osim sportske dvorane, izgrađeni su i prateći prostori, kabineti, učionice, svlačionice, sanitarije i prostorije za sprave.

Novi objekat ima bolju termičku i zvučnu izolaciju, bolje grijanje, ekonomičniju rasvjetu, a opremljen je s dva mala gola, kompletom za odbojku, dva zidna pomična koša, mornarskim ljestvama, užetom, švedskom klupom, gredom, strunjačama… 

Načelnik općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića kazao je da su na njegovu inicijativu, i uz saglasnost Općinskog vijeća, počeli s gradnjom te sale koja je sa porezom koštala oko 1,5 milion KM.

Dodao je da je sa ovogodišnjim investicijama vrijednim više od 24 miliona KM, Stari Grad trenutno najveće gradilište u FBiH.

Osnovna škola "Edhem Mulabdić" postoji gotovo 130 godina. Kroz svoju bogatu historiju obrazovala je i odgajala brojne generacije i među njima mnoge uspješne pojedince, saopćeno je iz Općine Stari Grad. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Otvoren Posjetiteljski centar Gračine, prvi 'in situ' muzej u Hercegovini (VIDEO)

NAFF postao punoljetan: Otvoreno 18. izdanje u Neumu

U subotu svečano otvorenje Tuckovića džamije u Rabranima kod Neuma

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije