Bosna i Hercegovina     | 01.10.2019. 12:28 |

Pojačano osiguranje uoči utakmice Široki-Sarajevo

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 1. listopada (FENA) - Ravnatelj policije Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) Milan Galić najavio je pojačane mjere osiguranja uoči derbi utakmice osmine finala Kupa BiH između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo koja je na programu u srijedu od 18.30 sati na Pecari.

Na osiguranju će biti angažirani i specijalci iz Hercegbosanske i Hercegovačko-neretvanske županije.

- Poduzet ćemo sve korake u sigurnosnom smislu i u skladu sa zakonom kako bismo osigurali ovaj sutrašnji javni događaj. Uz naše uniformirane policajce, imat ćemo i pomoć od oko 70 kolega specijalaca iz MUP-ova Hercegbosanske i Hercegovačko-neretvanske županije - kazao je Galić u izjavi za Fenu, dodavši kako je takva procedura uoči nekih derbija uobičajena.

 Mostarske policijske snage dočekat će na Ivanu autobuse sarajevskih navijača i pod pratnjom ih dovesti do Pecare.

 Trasa kojom oni dolaze se zna i svaki pokušaj dolaska iz nekog drugog pravca bit će spriječen, kazao je Galić, naglasivši pritom kako će policija iz Posušja i Tomislavgrada osigurati pravce iz smjera Blidinja, odnosno Kupresa.

 Ravnatelj policije ZHŽ-a navodi kako je ova utakmica tretirana kao i svaki drugi derbi te da je Uprava policije ovih dana održala sastanak na kojem se govorio o ovoj utakmici s obzirom na to da se bliži i deseta godišnjica od nemilih događaja u Širokom Brijegu kad je život izgubio navijač Sarajeva Vedran Puljić. 

 Navijači Sarajeva 'Horde zla' pozvali su putem društvenih svoje pripadnike da dođu u Široki Brijeg. "Svi u Lišticu", napisale su, među ostalim, 'Horde zla' na svojim Facebook stranicama podsjetivši na Puljićevo stradanje prije 10 godina. 

 Inače, 4. listopada 2009. utakmica između NK Široki Brijeg i FK Sarajevo je prekinuta zbog navijačkih nereda u okolici stadiona Pecara, a u međusobnom sukobu navijača Sarajeva i Širokog Brijega te građana koji su se zatekli u blizini stadiona stradao je navijač Sarajeva Vedran Puljić. Od tada sve utakmice između ova dva kluba posebno se osiguravaju. 

 Galić je također naglasio kako ne očekuje poseban rizik bez obzira na datum koji podsjeća na nemile događaje.

 - Medijske najave i najave navijača Sarajeva te pozivanja da se u Široki dođe u što većem broju nas samo motiviraju dodatno da svoj posao odradimo što bolje – zaključio je on.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Akrapović: Očekujem da prekinemo niz loših rezultata i upišemo tri boda

Zrinjski ovu godinu zatvara derbijem sa Sarajevom, besplatne ulaznice za najvjernije navijače

Ivanković startao pobjedom u hercegovačkom derbiju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo