Regija     | 30.09.2019. 14:50 |

Protest taksista u Beogradu, centar grada u blokadi

FENA Agencije

BEOGRAD, 30. septembra (FENA) - Udruženja taksista u Beogradu organizovala su protestnu vožnju. Oni su iz četiri pravca došli do centra grada te najavili da će protestne vožnje biti organizovane i u danima koji slijede, i to od 13 do 15 sati, sve dok, kako ističu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su donijeli.

Taksisti su se okupili na četiri lokacije, i to na Novom Beogradu (Blok 70), Paliluli (bivša hala "Pionir"), Voždovcu (Kumodraška) i Čukarici (Obrenovački put), prenosi RTS.

Kako je najavljeno, vozila su u 13 sati krenula ka centru grada. Oni su nezadovoljni i radom Komunalne milicije i, kako kažu, nesprovođenjem Zakona o prijevozu putnika u drumskom saobraćaju.

Osim blokiranih ulica, danas od podneva je skoro nemoguće dobiti slobodan taksi. Tačno u podne prestali su sa radom kol-centri najvećih taksi udruženja. Protest bi, prema najavama, trebalo da traje do 15 sati.

Taksisti najavljuju da će protestne vožnje biti organizovane i u danima koji slijede, i to od 13 do 15 sati, sve dok, kako ističu, nadležni ne počnu da poštuju zakone koje su donijeli.

Kao razlog za protest organizatori navode nesprovođenje zakona protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prijevoz".

 

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Kadro Nargilić osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu IMMAF u Beogradu 

Srbija: Brnabić će raspisati nove beogradske izbore za 2. lipnja

Vučević: Rok za izbore 2. lipnja je prilika za spuštanje tenzija među strankama

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'