Bosna i Hercegovina     | 30.09.2019. 13:45 |

Lišeni slobode zbog krijumčarenja 17 migranata

FENA Saopćenje

ZVORNIK, 30. rujna (FENA) - Pripadnici Postrojbe granične policije Zvornik u nedjelju su spriječili krijumčarenje 16 osoba afroazijskog podrijetla, priopćeno je iz Granične policije BiH.

U vezu s ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine koji je ilegalne migrante krijumčario u vozilu Kia koje je imalo različite nepripadajuće bh. nacionalne oznake.

Ilegalni migranti, među kojima je bilo i maloljetnih osoba, nisu posjedovali identifikacijske dokumente, a u razgovoru sa službenicima izjavili su kako dolaze iz Iraka.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo "krijumčarenje ljudi", bh. državljanin je lišen slobode i protiv njega će ovoj instituciji biti dostavljen izvještaj, a krijumčareni ilegalni migranti predani su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje.

Istog dana na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Ripač spriječeno je krijumčarenje državljanina Pakistana koji je bio skriven i pokriven dekom između prednjeg i zadnjeg sjedišta u vozilu Toyota nacionalnih oznaka Velike Britanije.

Vozilom je upravljao državljanin Velike Britanije, a s njim se u vozilu nalazilo još dvoje državljana Velike Britanije.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH troje državljana Velike Britanije lišeno je slobode te uz izvještaj o kaznenom djelu "krijumčarenje ljudi" predano Tužiteljstvu BiH.

Vozilo i drugi dokazni materijali privremeno su oduzeti, a u tijeku je daljnji rad na ovom slučaju, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Pripadnici GPBiH spriječili krijumčarenje 27 migranata

Na lokalitetu Donjeg Svilaja, u pograničnoj zoni, pronađeno naoružanje i streljivo

Uhićena dvoja državljana BiH zbog krijumčarenja državljana Turske, Sirije i Iraka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo