Magazin     | 30.09.2019. 13:20 |

Na Međunarodnom festivalu hrane u Konjicu kuharski timovi iz cijele regije

FENA Saopćenje

KONJIC, 30. rujna (FENA) – Deseto izdanje Međunarodnog festivala hrane održat će se u Konjicu 2. i 3. listopada, a kao i prethodnih godina, uz brojne izlagače voća, povrća, mesa, sira, meda, te prerađevina od domaćih sirovina, na festivalu će sudjelovati i kuharski timovi srednjih turističko-ugostiteljskih škola iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Kako su naveli organizatori, svoje sudjelovanje potvrdile su i brojne udruge žena iz cijele Bosne i Hercegovine, koje će tijekom festivala pripremati brojna slana i slatka jela.

Kuharski timovi natjecat će se u pripremi autohtone ribe pastrmke, koja je kao i svih prethodnih godina tema festivala, a ujedno i glavni sastojak u pripremi ribljih juha.   

Posjetitelji će imati priliku kušati razna slana i slatka jela po promotivnim festivalskim cijenama.

U sklopu festivala bit će upriličena okrugli stol na temu koja objedinjuje proizvodnju hrane i turizam, a predavač će biti profesorica Jelena Spasojević, direktorica ugostiteljske škole u Vrnjačkoj banji.

Festival se održava u organizaciji Općine Konjic, Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic, partnera u projektu Razvojne agencije Prvi korak, Srednje ugostiteljsko turističke škole iz Konjica i Tofi d.o.o.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Konjicu održana 11. MS Community BiH konferencija

Grad Konjic: Učinjen korak naprijed ka energetskoj nezavisnosti

Vlada FBiH obilježila 74 godine poslovanja kompanije 'Igman' u Konjicu (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'