Svijet     | 28.09.2019. 17:28 |

Afganistan: Tokom predsjedničkih izbora poginule tri osobe

FENA Internet

KABUL, 28. septembra (FENA) - Važni predsjednički izbori završili su u subotu u Afganistanu, a obilježilo je nekoliko nasilnih slučajeva u ratom razorenoj zemlji u kojima je poginulo troje, a povrijeđeno više od 40 ljudi.

Do sada su sigurnosni zvaničnici za agenciju Anadolija potvrdili da su tri osobe poginule, a da ih je više od 40 povrijeđeno u nasilju vezanom za izbore na dan izbora.

Hawa Alim Nuristani, predsjednica Nezavisne izborne komisije Afganistana ranije je izjavila da će birališta na predsjedničkim izborima ostati otvorena dodatnih dva sata.

Nuristani je u subotu rekla da zvaničnici žele da ljudi koji čekaju u redu imaju mogućnost da daju glas. Istakla je da komisija procjenjuje da je otprilike 4.500 biračkih mjesta otvoreno širom zemlje, uprkos zabrinutosti zbog sigurnosti i neorganizovanog glasanja, prenosi Anadolija.

Četvrti predsjednički izbori u Afganistanu odgađani su već tri puta. Pravo glasa za 15 kandidata ima 9,6 miliona građana. Favoriti su trenutni predsjednik te zemlje Ashraf Ghani i predsjednik Izvršnog vijeća Abdullah Abdullah.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'