Stranačke aktivnosti     | 28.09.2019. 13:51 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Livno: Brojnim svečanostima obilježen Dan grada

Svetom misom u crkvi Svih svetih, polaganjem vijenaca ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda te Spomenika kralja Tomislava danas 1127. obljetnica prvog pisanog spominjanja Livna i livanjskog kraja, odnosno Dan Grada Livna.

Programu obilježavanja, uz središnji događaj i svečanu sjednicu Gradskog vijeća Livno, nazočilo je i brojno izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović te zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Brojana Krišto a sjednici su nazočili i brojni drugi dužnosnici zakonodavne i izvršne vlasti, predstavnici vlasti iz Republike Hrvatske, predstavnici Katoličke crkve, gospodarstvenici, predstavnici braniteljskih udruga.

-Netko je gradio i dograđivao Livno da bi mi mogli danas s ponosom misliti na njega, od srca čestitam Dan grada Livna, kazao je predsjednik Čović na početku svoga obraćanja na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Livno.

-Naš je zajednički zadatak da jednako tako danas osmišljamo što mi možemo uraditi da Livno bude još ljepše mjesto za život i još ljepši grad, tako da oni kojima ga ostavljamo budu ponosni na ono što smo mi danas radili. Puno toga treba uradit, a ja sam siguran da je BiH i ovaj prostor Livna lijep onoliko koliko je to spojeno u jednoj sinergiji svake općine i svakoga grada u njoj. Ja znam da vi nemate ovlasti jer one su podjeljene tako da jedan dio onoga što vi trebate uraditi u gradu Livnu treba doći s viših razina vlasti, i zbog toga mi je drago da je ovdje s nama i naš predsjednik Vlade HBŽ ali i entitetska razina vlasti kroz svoje ministre, također i razina BiH ta koju sam uvjeren u mjeri u kojoj mjeri vi to planirate, možemo pratiti sve ono što je dio plana razvoja ove sredine. Nadam se da će ta sinergija doći do punog izražaja, naglasio je dr. Čović.

-Drago mi je da ono što sam čuo iz izvješća predsjednika Vijeća, opisno onoga što radi Gradsko vijeće, ali i vas gradonačelniče, da imate jasan plan kako infrastrukturno urediti grad Livno. Duboko vjerujem da on danas ima sve preduvjete za infrastrukturni razvoj i sve ono što danas osjećamo u ljetnim mjesecima, uz Božić i novu godinu, može postati dio potencijala ovoga grada kroz turizam. Ali ne samo turizam. I poljoprivreda i energetski sektor su neistražen ovdje. Spomenuli ste neke investicije u energiji i vjetroenergiji, sunce i solarna energija; neki kažu da je Livno jedna od sredina koja ima najviše sunčanih dana u BiH. Evo danas nas je obdario jedan takav dan, postoji toliko potencijala koji se vežu za hidroenergiju, u HBŽ i gradu Livnu, tako da on prelazi sve ono što je do sada uveliko planirano i projicirano kao jedan projekat ovdje. Sve su to potencijali kojima možemo zajedno razvijati, ali primarno vi morate dati jedan poticaj takvom razvoju i investitori će prolaziti pored svake naše sredine ako im mi snažno ne otvorimo vrata. Za to postoje svi preduvjeti, samo je pitanje koliko ćemo se mi u ovom vremenu snalaziti, u ovom nesavršenom ustroju BiH, kazao je predsjendik Čović, govoreći o infrastrukturi i projektima.

-Imamo dosta problema u funkcioniranju ili nefunkcioniranju vlasti, i to se pomalo odražava i na ovu županiju. Još nismo napravili Vladu, nadam se da ćemo vrlo brzo, imati Vladu HBŽ i da ćemo sav naš potrncijal, svih naših šest općina preusmjeriti kako bi dali jedan puni doprinos, kako bi bili ponosni na bavljenje ovim poslom koji radimo. Još jednom na kraju u uvjerenju da će i naredna naša godišnjica 1128. imati što pokazati svima onima koji se vesele uspjesima u Livnu, ja vam od srca čestitam Dan grada Livna, ali isto tako i blagdan Sv. Mihovila, posebno vama iz policije, u nadi da ćemo današnje raspoloženje prenjeti i putem kanala Radia HB kojeg ste i vi suvlasnici kazao je dr. Čović.

O brojnim infrastrukturnim ulaganjima, nekim novim aktualnim projektima, planovima za budućnost govorio je gradonačelnik Luka Čelan kazavši kako su radovi i kontinuirano ulaganje vidljivi u gradu i prigradskim naseljima unatoč poteškoćama zahvaljujući i suradnji sa viših razina vlasti. Gradonačelnik Čelan je govorio i o jačanju društvene, gospodarske i političke važnosti Grada te partnerskih odnosa s drugim gradovima, kako u BiH, tako i u regiji. Zajedničkim naporima Gradske i županijske vlasti te potporom hrvatskih predstavnika s viših razina vlasti, nastojat ćemo i dalje učinili sve što je u našoj moći da se nastavimo razvijati naglasio je Čelan.

HDZ BiH

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo