Servisne informacije     | 28.09.2019. 09:17 |

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. septembra (FENA) - Magla i niska oblačnost u BiH smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a posebno uz rijeke - Savu, Drinu, Vrbas i Spreču, te mjestimično magistralni put M-17 Sarajevo-Konjic-Jablanica.

Zbog radova na autoputu A-1 saobraćaj je na dionici Sarajevo sjever-Lepenica na lokalitetu Ban Brdo i Treševine preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, u noćnim satima saobraćaj se obustavlja u vremenu od 00.30 do 04.30 sati.

Tokom dana na ovom lokalitetu saobraća se naizmjenično, jednom trakom, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Danas i u ponedjeljak (30.09.) u vremenu od 8 do 20 sati izvode se sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-17 Tarčin-Konjic (u Raštelici).

Na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju (semafori).

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo-Kladanj-Stupari, M-1.8 Srebrenik-Orašje, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-18 Semizovac-Vogošća, M-5 Lanište-Ključ i M-5 Jezero-Jajce.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Izvještaj Svjetske banke - Širi se jaz između bogatih i siromašnih

Svjetska trgovinska organizacija predviđa oporavak trgovine

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana