Bosna i Hercegovina     | 27.09.2019. 18:37 |

Potpisan Memorandum o razumijevanju između malezijskog univerziteta Mara i UNSA

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju za razvijanje akademske, kulturološke i naučne saradnje, prijateljskih odnosa i razmjene osoblja između Tehnološkog univerziteta Mara iz Malezije i Univerziteta u Sarajevu upriličeno je danas u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu.

Memorandum, koji su potpisali profesor emeritus ir. dr. Mohd Azraai Kassim, potpredsjednik Tehnološkog univerziteta Mara, i prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu, predviđa uspostavljanje programa saradnje u područjima koji su od interesa za obje institucije.

Saradnja će se odvijati kroz umrežavanje i obostranu razmjena nastavnika i osoblja radi predavanja, posjeta i razmjene iskustava; razmjenu studenata dodiplomskog i diplomskog studija te zajedničko organiziranje konferencija, simpozija, kongresa, seminara, kurseva.

Škrijelj je istakao da je Univerzitet u Sarajevu etablirani univerzitet koji radi na jačanju svojih naučnoistraživačkih kapaciteta i razvijanju međunarodne saradnje.

Potpisivanje Memoranduma o razumijevanju, kako je naveo  Škrijelj, predstavlja korak ka budućim oblicima saradnje u različitim područjima i otvara mogućnosti za povećanje mobilnosti i studenata i profesora obaju univerziteta kako bi mogli stjecati nova znanja i razmjenjivati iskustva.

U toku susreta je razgovarano o značaju internacionalizacije i međunarodnih odnosa.

Tehnološki univerzitet Mara (UiTM) je renomirani univerzitet koji bilježi izvrsnost u istraživanju i međunarodnoj saradnji, kako je naveo potpredsjednik profesor emeritus ir. dr. Mohd Azraai Kassim, te je naglasio da je UiTM najveći državni univerzitet u Maleziji, osnovan 1956. godine, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću UNSA. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Mesihović i delegacija Univerziteta u Sarajevu o strateškim i razvojnim programima

Održan koncert profesorica Muzičke akademije UNSA kao dio programa Inkluzivni univerzitet

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana