Bosna i Hercegovina     | 27.09.2019. 15:22 |

Komšić se zahvalio Palmeru na političkoj podršci koju SAD pruža BiH

FENA Saopćenje

NEW YORK (UN)/SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić sastao se s Matthewom Palmerom, specijalnim predstavnikom SAD-a za zapadni Balkan na marginama 74. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih naroda u New Yorku.

Razgovarajući o aktulenoj političkoj situaciji sagovornici su se dotakli trenutnog stanja u Bosni i Hercegovini i stabilnosti u regiji. Palmer je tom prilikom čestitao Komšiću na njegovoj istrajnosti da čvrsto održi Bosnu i Hercegovinu na putu ka NATO-u. Sagovornici su takođe razgovarali i o inicijativi za formiranje carinske unije zemalja regije, što bi rezultiralo poboljšanju odnosa  u regiji i životnom standardu svih građana.

Komšić se zahvalio Palmeru na konzistentnoj i jasnoj političkoj podršci koju SAD pružaju Bosni i Hercegovini i njenom putu ka euroatlanskim integracijama. Istakao je kako smatra da je rješenje za probleme s kojima se naša zemlja suočava prvenstveno članstvo u NATO-u, a zatim i članstvo u Evropskoj uniji. Za trajnu stabilnost zemalja u regiji potrebno je  da sve zemlje, koje to još uvijek nisu, postanu članice NATO-a i Evropske unije.

Što se tiče Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Komšić je kazao da, od izbora prošle godine, taj organ funkcioniše, ali da svakako ima dosta prostora za poboljšanje  njegovog rada i  efikasnosti, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Lideri Trojke: Prijetnje državi su prijetnje entitetima

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom