Bosna i Hercegovina     | 27.09.2019. 15:35 |

Premijer Ganić obećao daljnju podršku za 'Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH'

FENA Saopćenje

ZENICA, 27. septembra (FENA) - Premijer Zeničko-dobojskog kantona Mirza Ganić susreo se s delegacijom Udruženja 'Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH' i obećao daljnju podršku njihovoj plemenitoj misiji da bi se djeci i porodicama omogućili kvalitetniji uslovi za liječenje i oporavak nakon liječenja.

Delegaciju Udruženja predvodio je predsjednik Fikret Kubat. U delegaciji su bili i Adna Mujezinović, Fuad Halilović i Vedad Hodžić, mladi Zeničani koji su tokom liječenja koristili Roditeljsku kuću u Sarajevu. Susretu je prisustvovala i ministrica za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azra Šabanović.

Predstavnici Udruženja uručili su domaćinima prigodnu zahvalnicu uz poziv da posjete Udruženje i Roditeljsku kuću, kao i da prisustvuju premijeri dokumentarnog filma 'Velika bijela kuća' sutra u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka u FBiH osnovano je 2003. godine, a iz neformalne grupe roditelja i prijatelja oboljele djece izraslo je u snažnu organizaciju sa više od 400 članova. Djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama u Roditeljskoj kući pružaju smještaj, hranu i psihosocijalnu podršku, pomažu kod nabavke lijekova, medicinske opreme i liječenja u inostranstvu. Dosad je kuću koristilo više od 30 djece i porodica iz Zeničko-dobojskog kantona.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Ramazanska čestitka premijera Pivića i predsjedavajućeg Huskića

Isak otvorio matematičko takmičenje za učenike iz Zeničko-dobojskog kantona

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo