Bosna i Hercegovina     | 27.09.2019. 13:22 |

Evropska unija donirala vrijednu opremu za potrebe MUP-a USK

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. septembra (FENA) - U sklopu projekta koji finansira Evropska unija (EU), Međunarodna organizacija za migracije (IOM)  danas je uručila pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUPUSK) donaciju u vidu opreme koja im je neophodna u svakodnevnom obavljanju posla.

U sklopu ove donacije, policijskim službenicima u USK uručeno je 35 radio-uređaja i laringofona u vrijednosti  41.775 KM i 15 etilometara sa pripadajućim printerima u vrijednosti 31.035 KM, te   45 računara i projektor, ukupne vrijednosti  47.455 KM.

IOM koordinator za migracijsku situaciju u USK Vladimir Mitkovski spomenutu opremu uručio je komandiru Jedinice za specijalističku podršku pri MUP-u USK Avrudinu Muminoviću.

- Vrijedna donacija Evropske unije u opremi koju je Uprava policije MUP-a USK danas primila, predstavlja izuzetan doprinos u radu policije USK na uspostavljanju sigurnosti na području našeg kantona, kako za građane USK-a, tako i svih onih lica koja privremeno borave ili su u tranzitu preko Bosne i Hercegovine - rekao je, zim povodom, policijski komesar MUP-a USK Mujo Koričić.  

Istovremeno, iskazao je zahvalnost donatoru kao i IOM-u koji su prepoznali važnu ulogu policije u rješavanju problema migracija u BiH, te izrazio očekivanje da će Evropska unija, kao i IOM, i u idućoj godini aktivno podržavati MUPUSK u svim aktivnostima koje su u vezi sa pitanjem migracija.

Projekat “EU podrška upravljanju migracijama i granicom u BiH” finansira Evropska unija u vrijednosti od 14,8 miliona eura, a implementira IOM u partnerstvu s UNHCR-om, UNICEF-om, UNFPA-om i Danskim vijećem za izbjeglice (DRC-om), saopćeno je iz IOM-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Više od 63.000 ljudi umrlo ili nestalo tokom migracija u posljednjoj deceniji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo