Stranačke aktivnosti     | 25.09.2019. 18:46 |

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

FENA Saopćenje

HNS: Tražimo hitnu smjenu osuđenog ratnog zločinca Envera Zornića

Hrvatski narodni sabor oštro osuđuje imenovanje osuđenog ratnog zločinca Envera Zornića za direktora Toplana Sarajevo čime su vlasti koje u Županiji Sarajevo predvode tzv. građanske stranke pokazale krajnje nepoštovanje žrtava Hrvata i Srba. Stoga očekujemo da će vlasti Županije Sarajevo odmah donijeti odluku o smjeni te time djelomično ispraviti nepravdu i štetu koju su počinili.

Zornić je naime osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od deset godina i dva mjeseca jer je rukovodio jedinicom koja je u naselju Hrasno brdo pljačkala, mučila, ubijala i spaljivala nebošnjake. Među ubijenima je i nekadašnji član HDZ-a BiH Josip Gogalo koji je 1992. bio direktor Republičke uprave za prihode i proračun, a ubijen je samo zato što je pokušao spasiti susjeda Jovana Popovića.

Zorniću, ali i bošnjačkom političkom vodstvu ova činjenica očito nije predstavljala problem, niti prepreku, te je nagrađen direktorskom pozicijom u javnom poduzeću.

Time vlast u Županiji Sarajevo nastavlja praksu iz Bugojna, odnosno Donjeg Vakufa gdje je osuđeni za zločine nad Hrvatima Enes Handžić nagrađen direktorskom foteljom.

Žalost što vlasti Županije Sarajevo također ne prezaju od iskrivljivanje povijesnih teza, ratnog puta, zlodjela koje su počinili pripadnici i zapovjednici Armije BiH, te pokušaja da se jedna strana predstavi u posve drukčijem svjetlu nego što to jest slučaj.

HNS BiH ističe da Bosna i Hercegovina može funkcionirati isključivo na istini, toleranciji, suživotu, ravnopravnosti konstitutivnih naroda, Srba, Bošnjaka, Hrvata i ostalih žitelja te da je samo tako moguće izgraditi povjerenje.

HNS 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost Županijskog odbora HDZ-a BiH ŽSB

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo