Stranačke aktivnosti     | 25.09.2019. 17:58 |

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

FENA Saopćenje

Demokratska fronta smatra da su histerične reakcije političkog vrha RS-a, uključujući i neumjesne reakcije člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorada Dodika, na govor i akitivnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića u UN-u izraz nemoći politike SNSD-a koja se svodi na otužne prijetnje i blokade političkih procesa u BiH.

Dodik, Cvijanovićka te njima pridruženi medijski trubaduri SNSD-a i HDZ-a jednostavno ne mogu da podnesu aktivno izgaranje predsjednika Komšića u zalaganju za interese države Bosne i Hercegovine i za jednaka prava svih građana. Mi u DF-u sa uživanjem pratimo te histerične reakcije i mrak koji im padne na oči svaki put kada predsjednik Komšić na međunarodnom planu ostvari uspjeh i kada pred licem međunarodne javnosti na kristalno jasan način pojasni ko su u državu Bosni i Hercegovini glavni kočničari pozitivnih procesa.

Smatramo da su salve oštrih reakcija koje zvaničnici RS-a predvođeni Miloradom Dodikom upućuju na račun predsjednika Komšića jedan od boljih pokazatelja ispravnosti politike predsjednika Komšića. Oni koji neumorno ponavljaju svoje teze o Bosni i Hercegovini kao nemogućoj državi nalaze se u fazi teškog očajanja jer im svi njihovi napori na destrukciji države Bosne i Hercegovine ne daju željeni rezultat.

DF ovom prilikom još jednom ističe svoje političko opredjeljenje za upostavom građanske države Bosne i Hercegovine na liberalno građanskim principima, upravo onim principima po kojima pripadništvo jednoj naciji ne može biti ni prepreka ni privilegija nijednom pojedincu u državi Bosni i Hercegovini.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

DF

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo