Ekonomija     | 25.09.2019. 14:20 |

Općina Foča u FBiH domaćin izložbe poljoprivrednih proizvoda

FENA Elma Geca

USTIKOLINA, 25. septembra (FENA) - Općina Foča u Federaciji BiH krajem ove sedmice bit će domaćin 15. regionalne izložbe poljoprivrednih proizvoda "Zdrava hrana iz Ustikoline“.

Organizator tradicionalne manifestacije je Udruženje poljoprivrednih proizvođača Foča-Ustikolina. I ove godine očekuje se veliki broj izlagača sa prostora BPK Goražde, ali i drugih gradova BiH.

Kako je Feni kazao predsjednik udruženja poljoprivrednih proizvođača Foča-Ustikolina Sulejman Dreca, manifestacija koja se tradicionalno održava povodom završetka jesenje berbe je izložbeno-prodajnog karaktera.

- Petnaestu godinu zaredom okupit će brojne izlagače poljoprivrednih proizvoda, a svoje učešće već je potvrdilo više od 50 izlagača s prostora BPK, susjednih općina u Republici Srpskoj (RS), ali i Visokog, Sarajeva i drugih gradova BiH. Oni će izložiti više od 500 eksponata u vidu poljoprivrednih proizvoda, prerađevina od voća i povrća, ljekovitog bilja i drugih proizvoda - kazao je Dreca.

Dodao je da se na ovaj način nastoji stimulisati poljoprivredna proizvodnja i podstaći iskorištavanje resursa koje ima ovaj dio BPK Goražde.

Pored izložbe, ni ove godine na manifestaciji neće izostati edukacije, a tradicionalno bit će dodijeljena i priznanja i nagrade najuspješnijim izlagačima.

Pokrovitelji izložbe "Zdrava hrana iz Ustikoline“ su općina Foča u FBiH, Grad Goražde i Vlada BPK Goražde. Dvodnevna manifestacija počinje u petak u 11 sati. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sindikat Doma zdravlja Ustikolina ukazao na tešku situaciju u ovoj ustanovi

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!