Bosna i Hercegovina     | 25.09.2019. 12:27 |

Članovi Nezavisnog odbora Parlamenta FBiH u posjeti FUP-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. septembra (FENA) - Federalnu upravu policije jučer su posjetili članovi Nezavisnog odbora Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Svrha posjete je upoznavanje s radom određenih organizacionih jedinica Federalne uprave policije, te uvid u njihovu materijalno-tehničku opremljenost.

Prilikom ove posjete zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman je s članovima Nezavisnog odbora obišao službene prostorije Specijalne policijske jedinice, gdje su im prezentirane aktivnosti, te raspoloživa specijalistička oprema kao i korištenje i rukovanje s njom.

Po završetku posjete Specijalnoj policijskoj jedinici, izvršen je obilazak Centra za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja, kojom prilikom je također predočena oprema, te predstavljene procesne  radnje kada su u pitanju predmeti u kojima su vršena vještačenja iz oblasti biologije, hemije, mehanoskopije, daktiloskopije, telekomunikacija, te druga vještačenja.

U sklopu posjete članovi Nezavisnog odbora su obišli i službene prostorije Odjeljenja za kontradiverzionu zaštitu, Sektora za podršku, gdje su isto tako upoznati s načinom rada službenika navedenog Odjeljenja i raspoloživom specijalističkom opremom.

Nakon što je završen obilazak navedenih organizacionih jedinica, održana je redovna sjednica Nezavinsog odbora na kojoj je zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman upoznao članove Odbora o cjelokupnim aktivnostima Fderalne uprave policije, te planom budućih aktivnosti.  Na sjednici je predstavljen Izvještaj o radu Federalne uprave policije za period juli-august 2019. godine, saopćeno je iz Federalne uprave policije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Bećirović u povratničkom naselju Miljeno kod Čajniča

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'