Bosna i Hercegovina     | 25.09.2019. 12:02 |

U akciji 'Mreža III' u Zenici uhapšeno 14 osoba

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 25. septembra (FENA) - Policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona jutros su istovremeno započeli pretrese na dvadeset i jednoj lokaciji na području Zenice, a tom je prilikom slobode lišeno 14 osoba.

- Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "Mreža III", koju provodi Uprava policije MUP-a ZDK, a koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" i "nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija" - kazala je Feni portparolka MUP-a ZDK Aldina Alić.

Ona je dodala kako je akcija pri kraju, ali da se traga za još dvije osobe koje su u bijegu. Uhapšeni su privedeni u policijske prostorije i nad njima je izvršena obrada, a akcija se provodi u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona i po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Akcija predstavlja nastavak operativnih akcija "Mreža I" i "Mreža II", koje su provedene u 2016. i 2017. godini te u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba tada je bio lišen slobode, a pronađene su te oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela počinjenih od osoba koja su bila meta operativnih akcija.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom