Bosna i Hercegovina     | 24.09.2019. 15:32 |

Počele aktivnosti na uređenju prostora oko Rimskog mosta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - Ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović danas je sa zastupnicima Skupštine Zvonkom Marićem i Samirom Suljevićem, te direktorom Kantonalne javne ustanove za zaštićena prirodna područja (ZPPKS) Osmanom Delićem i predstavnicima izvođača, Kantonalnim javnim preduzećem za gospodarenje državnim šumama Sarajevo - šume, obišao lokalitet Rimskog mosta.

Na tom području otpočele su aktivnosti na uređenju prostora, odnosno košenje trave, čišćenje mosta, postavljanje hladnjaka, klupa za sjedenje, posuda za odlaganje otpada, informativnih tabli i ostalog mobilijara.

Ove aktivnosti implementiraju se na inicijativu zastupnika Skupštine Kantona Sarajevo Dževada Poturka.

Predviđeno je da se spomenuti mobilijar, koji će biti napravljen od prirodnog materijala i uklopljen u prirodni ambijent, postavi na lokacijama koje su identifikovane kao zone najčešćeg zadržavanja posjetilaca, a što će im omogućiti mjesto za predah i odmor, te priliku za dodatno informisanje o vrijednostima i značaju zaštićenih područja.

Vrijednost ugovora iznosi oko 30.000 KM, a sredstva je obezbijedila ZPPKS.

Kako je pojašnjeno, za realizaciju ovih aktivnosti, kako na području lokaliteta Rimskog mosta, tako i drugih zaštićenih prirodnih područja zaduženo je Kantonalno javno preduzeće za gospodarenje državnim šumama Sarajevo - šume d.o.o. Sarajevo.

U realizaciji današnje aktivnosti učestvovali su i učenici Srednje škole za okoliš i drvni dizajn, saopšteno je iz Press službe Kantona Sarajevo.  

(FENA) L. A.

KS

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom