Bosna i Hercegovina     | 24.09.2019. 12:55 |

Izdata urbanistička saglasnost za još jedan dio Prve transverzale

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. septembra (FENA) - S obzirom na činjenicu da su Nulta i Prva transverzala, te izgradnja kružnog toka na Šipu, među najprioritetnijim projektima Općine Centar Sarajevo, načelnik ove općine Nedžad Ajnadžić inicirao je održavanje sastanaka svake sedmice na kojima učesnici razmatraju dinamiku i aktivnosti u vezi s realizacijom tih projekata.

S tim u vezi, u prostorijama Općine Centar danas je održan još jedan sastanak Tima za realizaciju i praćenje spomenutih projekata s predstavnicima kantonalnih ministarstava pravde i uprave i saobraćaja, te Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo i Direkcije za ceste KS.

Na sastanku, kojim je predsjedavao načelnik Ajnadžić, analizirane su aktivnosti na realizaciji zaključaka s prethodnog sastanka koji se odnose na projekt Prve transverzale, kao prioritetan cilj općinske uprave.

Za dio dionice Prve transverzale između Zemaljskog i Historijskog muzeja Općina Centar je izdala urbanističku saglasnost.

Ajnadžić je još jednom istakao da će Općina Centar prioritetno iznalaziti rješenja za zamjenske stanove u vlasništvu Općine za sve one koji su ostvarili stanarska prava nad stambenim jedinicama za koje je predviđena eksproprijacija.

Prisutni su upoznati o tome da će Direkcija za ceste Kantona Sarajevo u oktobru raspisati javni poziv za odabir izvođača radova na prvoj dionici trase Prve transverzale od Tehničke škole do Ulice Braće Begić, pod uslovom da se riješe imovinsko-pravni odnosi na toj dionici.

Istaknuto je i da je na osnovu elaborata o rušenju 28 objekata koji se nalaze na ovoj trasi, Direkcija za ceste KS jučer raspisala javni poziv za odabir izvođača radova za rušenje objekata, kao i da je najavljeno skoro izmiještanje depoa minibuskog saobraćaja iz ulice Halida Kajtaza.

Istovremeno, na sastanku su utvrđene obaveze u vezi s daljnjim aktivnostima, saopćeno je iz Pres-službe općine Centar.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Jačanje kapaciteta za djelatnike škola i predškolskih ustanova za pisanje i provedbu projekata u ŽZH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo