Bosna i Hercegovina     | 23.09.2019. 13:52 |

Donacija Sindikata BH Telecoma i Unije veterana Udruženju 'Srce za djecu'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. septembra (FENA) - Osnovna sindikalna organizacija BH Telecoma Direkcija Sarajevo i Udruženje građana JOB "Unija Veterana" BiH posjetili su Udruženje "Srce za djecu" i Roditeljsku kuću, te dali na znanje djeci i porodicama da nisu sami te da imaju prijatelje na koje se mogu osloniti.

Naime, Osnovna sindikalna organizacija BH Telecoma i Unija veterana su prošle godine ugovorom riješili da će podržavati tri godine rehabilitaciju mališana koji su izborili bitku uspješno i potrebna im je podrška i nakon završenog liječenja. 

- Posebno nam je drago što smo ovu donaciju dobili u septembru, mjesecu podizanja svijesti o dječijem kanceru i nadamo se da će ona potaknuti i druge organizacije i društveno odgovorne kompanije da razmisle o problemima s kojima se ova populacija susreće te da će potaknuti i njih da daju doprinos - rekao je direktor Udruženja Fikret Kubat.

Udruženje "Srce za djecu" se trudi da bude uz oboljele i izliječene mališane na cijelom putu tokom liječenja, ali i nakon izlječenja kada se pojavljuju drugi problemi s kojima se moraju nositi cjelokupne porodice, a sve to zahtijeva podršku u procesu resocijalizacije i rehabilitacije.

U periodu nakon liječenja potrebno je vratiti djecu u normalne životne tokove, integrirati ih u matične sredine iz kojih su bili izolovani dugi vremenski period te rehabilitovati njihove organizme i na taj način im pomoći da se osnaže, povrate fizičku snagu i snagu duha.

Iz Udruženja "Srce za djecu" ističu da podrška mališanima ne izostaje zahvaljujući prijateljima i donatorima kao što su Osnovna sindikalna organizacija BH Telecom-a Direkcija Sarajevo i Udruženje građana JOB "Unija Veterana" BiH sekcija BH Telecom, sekcija Direkcije Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Akcija darivanja krvi za djecu oboljelu od raka

Bosnalijek uručio donaciju Udruženju 'Srce za djecu oboljelu od raka'

Intenzivirane pripreme za izgradnju Roditeljske kuće u Tuzli

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta