Sport     | 23.09.2019. 11:53 |

Uspjesi gimnastičarki "Slobode" na turnirima u Mađarskoj i Vogošći

FENA Saopćenje

TUZLA, 23. septembra (FENA) - Gimnastičarke Kluba ritmičke gimnastike "Sloboda" proteklog vikenda osvojile su veliki broj medalja na dva turnira koji su održani u Mađarskoj i Vogošći.

Kako je saopćeno iz ovog kluba, Na međunardnom turniru u Mađarskoj učestvovalo je 360 gimnastičarki iz raznih evropskih zemalja. Tuzlanske gimnastičarke su nastupale u individualnim vježbama i imale jaku konkurenciju, međutim one su veoma dobro uradile svoje vježbe te su osvojile osam medalja.

Ekipa koja je predstavljala KRSG ''Slobodu'' u Mađarskoj činile su Belma Mešić, Nejla Muradbegović, Amila Bećirović, Elena Lončar, Esma Huskanović, Amna Selimović i Sara Muradbegović, a medalje su osvojile: Belma Mešić, zlatna medalja, Nejla Muradbegović, srebrena medalja, Amila Bećirović, dvije srebrene medalje i jedna bronzana, Elena Lončar, srebrena medalja, i Esma Huskanović, dvije bronzane medalje.

Druga ekipa KRGS ''Slobode'' predvođena trenericom Vanessom Tinjić je učestvovala  na međunarodnom turniru ''Ševala Mujić'' u Vogošći i osvojila četiri medalje u grupnim i individualnim vježbama.

Na ovom turniru je također učestvovalo 200 takmičarki iz nekoliko evropskih zemalja.

 U individualnim vježbama medalje su osvojile: Noemi Stjepić, srebrena medalja, Mela Jašarević, zlatna medalja, Lana Ćustendil, zlatna medalja, doj je Lana Petrić je također nastupala u individualnim vježbama te osvojila odlično četvrto mjesto.

 U grupnim vježbama srebrenu medalju su osvojile: Mirna Nakić, Naida Karić, Ajla Ramić, Sara Rizanaj, Ema Ibrahimović, Ema Kabil, Mia Mujaćić, Iman Mešić, Amina Hukić, Dana Nuhanović i Amina Đulović.

 Sljedeći vikend, 28. septembra, Klub ritmičke gimnastike ''Sloboda'' organizuje osmi po redu međunarodni turnir ''Slines Cup - Tuzla 2019''. Ove godine turnir je posvećen 100. godišnjici RSD ''Sloboda''. Turnir će se održati u SKPC ''Mejdan'' od 10:00 do 21:00, ulaz je besplatan.

 

KRSG ''Sloboda'' će u narednom periodu učestvovati na turnirima u Lvivu (Ukrajina), Arad (Rumunija), Sofia (Bugarska).

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Uspješan nastup ritmičarki Slobode na Salines Cupu u Tuzli

Ritmičarke tuzlanske Slobode osvojile 13 medalja na međunarodnom turniru u Budimpešti

Amila Bećirović predstavlja BiH na Svjetskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici u Sofiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana