Sport     | 22.09.2019. 12:34 |

Avdić osvojio zlato savladavši šampiona Angole u brazilskoj jiu jitsui

FENA Saopćenje

TUZLA, 22. septembra (FENA) - Faris Avdić osvojio zlato u apsolutnoj diviziji savladavši favorizovanog šampiona Angole u brazilskoj jiu jitsui na takmičenju „Abu Dhabi National PRO Jiu Jitsu BiH Championship“ koje je održano 21. septembra u Tuzli.

Na takmičenju, koje je profesionalnog karaktera u sklopu AJP UAE Svjetske lige, nastupilo je 120 boraca iz Bosne i Hercegovine, regiona i svijeta.

Faris Avdić, smeđi pojas u brazilskoj jiu jitsui i član Akademije borilačkih sportova Bushido iz Sarajeva je osvojio dvije zlatne medalje, od kojih se posebno ističe ona u apsolutnoj kategoriji gdje je u finalu za protivnika imao šampiona Angole i člana poznate BJJ akademije Gracie Barra, Rubena Lemoša.

- Ovo nije medalja samo Farisa Avdića nego svih nas. Nastupio sam u poluteškoj kategoriji (-94kg) gdje sam osvojio zlato i nakon toga krunisao i potvrdio svoju pobjedu u apsolutnoj diviziji savladavši šampiona Angole Rubena Lemoša koji je ujedno i crni pojas brailske jiu jitse. Ponosan sam na sebe i na svoj tim jer smo dokazali još jednom da se možemo nositi s borcima iz svijeta - kazao je Avdić.

Ruben Lemoš je član jedne od najjačih i najpoznatijih svjetskih jiu jitsu akademija koji su svoj stepen spremnosti u ovom sportu doveli do zavidnog nivoa.

Faris također poručuje da se planira nastaviti takmičiti u okviru AJP UAE Svjetske lige i kroz uspjehe u brazilskoj jiu jitsi najbolje promovirati našu zemlju, saopćeno je iz Akademije borilačkih vještina “Bushido” Sarajevo.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Teniski klub 'Tenis Pro 1996' dodijelio zahvalnicu ministru Avdiću 

Avdić primio ambasadora Grčke u BiH Papandreoua

Ministar Avdić ugostio peterostruke prvake Evrope u sjedećoj odbojci OKI 'Fantomi'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'