Bosna i Hercegovina     | 21.09.2019. 16:03 |

Volonterska akcija 'Let's Do It - očistimo zemlju za jedan dan'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - Svjetski dan čišćenja realizuje se danas u Bosni i Hercegovini u okviru "Let's Do It" projekta i to kao osma po redu volonterska akcija "Let's Do It - očistimo zemlju za jedan dan".

Slogan ovogodišnje akcije je "Budi neko, budi #herojEKO". HerojiEKO su svojim entuzijazmom i zalaganjem pokazali da žele uzeti stvari u svoje ruke i ujedininji su čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera širom Bosne i Hercegovine.

Koordinator "Let's Do It" projekta Junuz Elkaz rekao je da od 2012. redovno organizuju akcije "Let's Do It - očistimo zemlju za jedan dan", ali da nažalost kod nas još uvijek ima neodgovornih građana koju nepropisno odlažu otpad i postoji velika potreba za čišćenjem.

- Od srca zahvaljujem svim volonterima koji danas čiste širom Bosne i Hercegovine, ponosan sam na njihov entuzijazam i zalaganje - naveo je Elkaz.

Ovogodišnju akciju su podržali Eko život d.o.o., Vlada Kantona Sarajevo i Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša USK, a specijalni partner akcije je Olimpijski komitet BiH, saopćili su organizatori.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Zenička policija pronašla i oduzela više od 1 kg opojne droge

MUPKS - U Novom Gradu pronađeno oružje i droga, uhapšen muškarac

Provedena akcija 'Paravan' u borbi pritiv organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa droge

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana