Bosna i Hercegovina     | 21.09.2019. 16:12 |

Spahić uputio čestitku i Proglas povodom Međunarodnog dana mira

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - Predsjednik Međunarodnog centra za mir Sarajevo Ibrahim Spahić uputio je čestitku i Proglas povodom Međunarodnog dana mira.

Spahić je pozvao građane i institucije u zemlji i svijetu na izgradnju mira i razgradnju mržnje i prevenciju sukoba i nasilja.

- Mir je suštinska vrijednost čovjeka i svaki stanovnik planeta ima pravo da ga gradi u sebi i svojoj prirodnoj sredini. Čovjekova okolina i održivi razvoj temelje se na životu, miru i slobodi - naveo je Spahić.

Također, uputio je i Proglas kojim poziva sve mirovne i ekološke pokrete u svijetu, vladine organizacije i međunarodne institucije da se udruže u obnavljanju povjerenja između čovjeka i prirode i pronađu harmoniju u vlastitom i prirodnom toku života, u izgradnji mira u sebi i slobode koja drugo i drugačije neće prezirati i poništavati.

Međunarodni centar za mir je organizovao tradicionalnu akciju sađenja smrče i bijelog bora na olimpijskim planinama, kojim se podsjeća na 36 godišnjicu ZOI 84 i Sarajevske zime, saopćeno je iz tog centra. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Nikšić čestitao Pesah: Ovaj blagdan uvijek ima važnost i simboličku vrijednost u svakom vremenu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu