Bosna i Hercegovina     | 21.09.2019. 16:06 |

Program MANIKS-a fokusiran na najnovije pravce u menadžmentu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - Interkatedraski skup u Sarajevu (MANIKS 2019) završen je prezentacijom efekata prethodnih skupova Katedri za menadžment, organizaciju i preduzetništvo jugoistočne Evrope i prijedlozima za daljnja zajednička djelovanja u oblasti naučnoistraživačkih aktivnosti.

Program Devetog MANIKS-a fokusirao se na najnovije pravce u menadžmentu, u kontekstu razvoja novih tehnologija i ulozi akademske zajednice u artikuliranju savremenih nastavnih planova i programa.

- Predstavnici akademske i poslovne zajednice cijele regije suglasni su u mišljenju da IV industrijska revolucija promovira novu paradigmu menadžmenta, koja nema puno dodirnih tačaka s prijašnjim. Novi menadžment baziran je na tehnološkoj pod vještačkoj inteligenciji, koja promovira nove koncepte koji još nisu artikulirani - izjavio je prof. dr. Aziz Šunje.

Dodao je da fakulteti moraju ostati oaza gdje se studenti mogu usmjeriti i informirati od nastavnika.

- Predavač treba biti mentor, koji će pomagati studentima da se profiliraju i implementiraju ciljeve. Glavno pitanje je koliko zaista profesori imaju želje da se prilagode i promjene dosadašnje pristupe - rekao je. 

Šunje smatra da je jedan od zadataka akademske zajednice da artikulira pravce djelovanja.

Istakao je da se znanja razlikuju, što predstavlja veliki izazov koji će zasigurno pokrenuti  radikalne promjene nastavnih planova i programa.

Deseti Interkatedarski skup Katedri za menadžment, organizaciju i preduzetništvo bit će održan 2020. godine na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, najavili su organizatori.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom