Stranačke aktivnosti     | 21.09.2019. 12:09 |

Priopćenje za javnost GO HDZ BiH Tuzla

FENA Saopćenje

Propćenje za medije povodom nedavnog istupa I obraćanja gospođe Kate Pejić

U povodu nedavnog istupa i obraćanja gospođe Kate Pejić uposlenice Univerzitetsko kliničkog centra u Tuzli, javnost je upoznata s vrlo grubim primjerom kršenja osnovnih ljudskih prava i vrijeđanja od strane kolega prilikom obavljanja radnih zadataka.

Nereakcijom svekolike javnosti, a posebice menadžmenta UKC-a postajemo sudionici koji odobravaju takvu vrstu ponašanja prema vlastitoj djelatnici koja svoje znanje svakodnevno ulaže u očuvanje i spašavanje ljudskih života. Pored kršenja prava, ovaj slučaj ima još veću dimenziju koja ima elemente diskriminacije i vrijeđanja na nacionalnoj i etničkoj osnovi čime ovaj slučaj dobija još gore elemente netrpeljivost i stvara osjećaj nemoći i ponižena koja niti jedno ljudsko biće ne zaslužuju.

GO Tuzla HDZ BIH poziva na reakciju i sankcioniranje nadležnih za mobing na radnom mjestu, vrijeđanje nacionalnih i vjerskih osjećaja i hitnu reakciju svih institucija nadležnih za ovakav slučaj počevši od Vlade TŽ kao osnivača UKC Tuzla, menadžmenta UKC-a i ostalih relevantnih institucija.

GO HDZ BiH Tuzla

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

U ponedjeljak sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana