Svijet     | 20.09.2019. 15:00 |

Preko hiljadu osoba uhapšeno u protestima u Hong Kongu

FENA Internet

HONG KONG, 20. septembra (FENA) - Hongkongška policija saopćila je da je ukupno 1.474 osoba, u dobi između 12 i 84 godine, uhapšeno u nasilnim protestima koji su zavladali Hong Kongom.

Kong Wing-cheung, viši nadzornik Ureda za odnose s javnošću policije (PPRB), rekao je na brifingu za medije da je 207 ljudi optuženo za krivična djela u rasponu od nereda i nezakonitog okupljanja do krivične štete i posjedovanja oružja, prenijela je Xinhua.

Tse Chun-chung, glavni nadzornik PPRB-a, odbacio je neosnovane optužbe u medijima i na internetu, uključujući i one da  se policajci s kineskog kopna infiltriraju u hongkonšku policiju i da hongkonški policajce vrše silovanja i ubistva, javila je Xinhua.

- Moramo naglasiti da su ti navodi potpuno lažni i neosnovani i potiču javnu mržnju i polariziraju naše društvo. Nijedno civilizirano društvo neće oprostiti takva djela - rekao je Tse.

U Hong Kongu se posljednjih nekoliko mjeseci odigravaju strahovite scene nasilja, kada su radikalni demonstranti napali policiju benzinskim bombama i ciglama.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Prodemokratski aktivista i honkonški tajkun na suđenju u Hong Kongu se izjasnio da je nevin

Dvije godine zatvora za bivše studente u Hong Kongu zbog poticanja nasilja protiv policije

Sud u Hong Kongu podržao pravo na životno partnerstvo ali ne i brak za LGBT osobe

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom