Sport     | 20.09.2019. 13:30 |

Na 17. memorijalu 'Mustafa Hajrulahović -Talijan' 52 boksera iz 10 zemalja

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Sedamnaesti međunarodni memorijalni bokserski turnir "Mustafa Hajrulahović - Talijan" bit će održan 21. i 22. septembra u Domu mladih KSC 'Skenderija'. 

Predsjednik Organizacionog odbora  turnira federalni  ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević na pres-konferenciji izrazio je zadovoljstvo i ponos što učestvuje u organizaciji jednog takvog takmičenja.   

- Kroz realizaciju ovog turnira osvijetlili smo lik i djelo generala Mustafe Hajrulahovića Talijana u odbrani svih građana i države BiH. To je jedan od istinskih heroja odbrane BiH i naša trajna zadaća je da obilježavamo značajne datume i značajne ličnosti među koje spada naš Talijan - kazao je Bukvarević.

Član Organizacionog odbora Šerif Bečić, predstavnik Bokserskog kluba "Zlatni ljiljani", naglasio je da će učestvovati najbolji takmičari iz BiH i iz inostranstva. 

- Ove godine će nastupiti  52 boksera iz 10 evropskih zemalja - Velsa, Italije, Njemačke, Turske, Slovenije, Albanije, sa Kosova, iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Očekujemo odlične borbe, a prvi put ove godine će učestvovati reprezentacija BiH u svim kategorijama. Pozivam sve ljubitelje boksa da dođu sutra u Dom mladih i  uveličaju ovaj događaj - kazao je Bečić.    

Predsjednik Udruženja generala Armije BiH  Vahid Karavelić  podsjetio je da je general Hajuralović  završio sve visoke mornaričke vojne škole, da se priključio Patrotskoj ligi BiH u pripremama za odbranu, te da je  tokom agresije  pokazao jednu od najvećih patriotskih obaveza i dužnosti prema domovini.

- Bio  jedan od organizatora odbrane BiH,  istovremeno je pokazao veliki  patriotizam prema BiH na koji svi mi trebamo biti ponosni. Pored toga,  kada je bilo najteže, okupljao je ljude oko sebe i uz svu aktivnost u borbi za odbranu BiH i njenog glavnog grada, pokrenuo inicijativu da se u takvim uslovima razvija i sport - kazao je  Karavelić.   

Prije početka Memorijala delegacija Organizacionog odbora i učesnika takmičenja položit će  cvijeće na mezar generala Hajrulahovića u haremu Ali-pašine džamije.

U subotu, prvog dana takmičenja na programu su polufinalne borbe od 18.00 sati, dok će se finalni mečevi održati u nedjelju od 11.00 sati.

Ulaz u dvoranu Doma mladih KSC Skenderija je slobodan.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Više od 150 boksera učestvovalo na međunarodnom turniru "Mustafa Hajrulahović Talijan"

Na 21. turniru 'Mustafa Hajrulahović - Talijan' bokseri iz 21 zemlje

Dedić i Bošnjak predstavljaju BiH na Svjetskom prvenstvu u Taškentu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo