Bosna i Hercegovina     | 20.09.2019. 12:41 |

Pionirska dolina uspješna na putu ka punopravnom članstvu u EAZA-u

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. septembra (FENA) - Predstavnici preduzeća Park, na čelu sa v.d. direktorom Edinom Abdurahmanovićem učestvuju na konferenciji Evropske asocijacije zooloških vrtova i akvarija, koja se održava u Valenciji, u Španiji.

Na konferenciji u kojoj učestvuje 855 učesnika iz 61 zemlje, potvrđeno je da Rekreativno zabavni centar Pionirska dolina i zoo vrt ide sigurnim putem ka svom punopravnom članstvu u Evropskoj asocijaciji zooloških vrtova i akvarija (EAZA).

Inače, kandidatski status u ovoj prestižnoj asocijaciji Pionirska dolina stekla je ranije, a da bi postala njen punopravni član potrebno je da ispuni određene uvjete, standarde i da svojom ponudom i uvjetima držanja životinja u zoološkom vrtu u potpunosti zadovolji sve evropske standarde i kriterije.

- Da Pionirska dolina uspješno ide prema svom cilju, da ispunjava sve postavljene zadatke koje realizira uz nadzor dodijeljenog mentora složili su se iz rukovodstva ove asocijacije, nakon prezentiranih rezultata rada i pojekata našeg zoo vrta u proteklom periodu - saopćeno je iz KJKP Park.

S konferencije, koja je i svojevrsna vrlo prestižna edukacija i trening, predstavnici Parka i Pionirske doline vraćaju se s vrlo pozitivnim rezultatima, a oni su pozitivne ocjene dosadašnjeg razvoja i standardizacije Pionirske doline i nastavak "EAZA"- podrška na kandidatskom putu ovog zoo vrta ka punopravnom članstvu u ovu asocijaciju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

U Pionirskoj dolini iduće sedmice počinje izgradnja adrenalin parka

Medvjedica Aida u Pionirskoj dolini danas slavi prvi rođendan

Preduzeće Park zbog epidemiološke situacije rad organiziralo u timovima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana