Bosna i Hercegovina     | 19.09.2019. 15:16 |

Zdravi proizvodi kompanije 'Bosnaplod' za SOS Dječija sela BiH

FENA Saopćenje

SARAJERO, 19. septembra (FENA) - Kompanija Bosnaplod donirat će proizvode 'Kulin' za 28 SOS porodica i dvije kuće za mlade, u periodu od 1. septembra do 31. decembra ove godine.

U saopćenju za javnost navodi se da će donacije proizvoda, u paketima s džemovima, sokovima, voćem (svježim i smrznutim) biti mjesečno isporučivane SOS porodicama u Sarajevu i Gračanici.

- Današnjim potpisivanjem ugovora između Eldine Muftić, izvršne direktorice Zeraa grupacije i Farisa Njemčevića, direktora lokacije Sarajevo ozvaničena je suradnja koja će trajati do 31.decembra ove godine - navodi se.

Izvršna direktorica Zeraa grupacije Eldina Muftić ističe da je za njih porodica odraz društva, a 'ovim želimo razvijati vrijednost osjećaja odgovornosti i pripadnosti'.

- Izmamiti makar jedan dječiji osmijeh, bit će uživanje za nas. Ponosni smo na sve što radimo. Naročito smo ponosni na to da će naš 'Kulin' biti u domovima ovih mališana i mladih ljudi - kazala je.

Faris Njemčević, direktor lokacije Sarajevo vjeruje da je to divan početak suradnje, koja će trajati godinama.

- Kompanija Bosnaplod informirana je o našem radu i vrijednostima. Znaju da nam je kvaliteta podrške, koju pružamo djeci u našoj brizi prioritet. Tako i hrana, koju djeca konzumiraju, mora biti prije svega kvalitetna, zdrava i hranjiva. Proizvodi 'Kulin', koje će kompanija Bosnaplod donirati na mjesečnoj osnovi do kraja godine proizvedeni su od najboljeg voća, ukusni su i zdravi - istakao je.  

SOS Dječija sela pružaju podršku prvenstveno djeci bez roditeljskog staranja kroz porodični model brige, ali i ostaloj djeci kroz Programe jačanja porodica, edukativne programe i druge aktivnosti u zajednicama. Trenutno u dva bosanskohercegovačka SOS Dječija sela odrasta 228 dječaka i djevojčica.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Stalno unapređivati mehanizme zaštite sigurnosti djece u ustanovama u FBiH (VIDEO)

Grad Sarajevo donirao 32.000 KM za pokrivanje godišnjih troškova porodice u SOS selu

Općina Novo Sarajevo donirala računarsku opremu SOS Dječijem selu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo