Bosna i Hercegovina     | 19.09.2019. 12:18 |

Počela 191. sjednica Vlade Federacije BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Vlada Federacije BiH će se danas na sjednici, koja je počela, upoznati o informaciji Federalnog ministarstva rada i socijalne politike o izvještajima upravljačkih struktura ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Parlament Federacije Bosne i Hercegovine.

Bit će razmatrane inicijative da kreditnim zaduženjima kod Evropske investicijske banke, u iznosu od  140.000.000 eura, te Evropske banke za obnovu i razvoj u iznosu do 60.000.000 eura, budu osigurana sredstva  za finansiranje izgradnje dionica autoceste na Koridoru Vc Putnikovo brdo - Medakovo,  Poprikuše - Nemila i Tarčin - Ivan.

Pred članovima Vlade je i izmjena zaključka sa 187. sjednice, koji se odnosi na prelazak poslovanja Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje putem Jedinstvenog računa trezora Budžeta FBiH, s ciljem provođenja člana 130. Zakona o PIO.

Na dnevnom redu je i inicijativa za zaduženje Federacije BiH po Ugovoru o zajmu između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta javnog prijevoza u Sarajevu u iznosu do 15.000.000 eura.

Sredstva su namijenjena za nabavku novih električnih trolejbusa i povezane aktivnosti, s ciljem poboljšanja razvoja infrastrukture, povećanja kapaciteta i efikasnosti usluga ekološki čistog javnog prijevoza u Sarajevu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Nikšić: Rudnik 'Kreka' na najbolji mogući način odgovorio na 'pruženu ruku Vlade FBiH' (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana