Bosna i Hercegovina     | 19.09.2019. 11:30 |

Sukob migranata u Vučjaku kod Bihaća, ubijen devetnaestogodišnji Pakistanac

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 19. septembra (FENA) - Sinoć oko 22 sata i 30 minuta došlo je do incidenta u Privremenom prihvatnom kampu Vučjak kod Bihaća, u kojem je smrtno stradao devetnaestogodišnji državljanin Pakistana.

-U jednom od šatora koji su postavljeni na ovoj lokaciji, došlo je do međusobnog fizičkog obračuna grupa migranata iz Sirije i Pakistana. Upotrijebljeno je i hladno oružje, te je nažalost devetnaestogodišnjak iz Pakistana smrtno stradao. Također, dva lica iz Pakistana starosti 19 i 20 godina zadobila su lakše, odnosno teže tjelesne povrede, te im je u Kantonalnoj bolnici 'Dr. Irfan Ljubijankić' pružena medicinska pomoć - rekao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP-a USK) Ale Šiljdedić.

Potvrđeno je i da policija intenzivno traga za počiniocima ovog krivičnog djela, s obzirom da su se oni udaljili s mjesta događaja.

Obavljeni su informativni razgovori s osobama koje su dovedene u prostorije Policijske uprave Bihać i koje se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelom, međutim istražne radnje su u toku.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Britanski parlament odobrio kontraverzni zakon o deportaciji migranata u Ruandu

Selmin Ibrahimović osumnjičen za ubistvo u Lukavcu

Ubistvo u Lukavcu, osumnjičeni se predao

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta