Sport     | 18.09.2019. 19:22 |

Deset premijerligaša u osmini finala Kupa BiH

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Nogometaši Sarajeva plasirali su se u osminu finala Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su u Ljubuškom savladali ekipu domaćeg niželigaša Slogu sa 4:2. Aktualni prvak i branitelj naslova u Kupu snažan otpor Ljubušaka, koji su dva puta vodili, slomio je tek u finišu susreta.  

Pored Sarajeva u osmini finala još će igrati devet premijerligaša, četiri prvoligaša Federacije BiH, te po jedan prvoligaš i drugoligaš Republike Srpske.

Od premijerligaša od takmičenja su se oprostitli Radnik i Čelik.  

Željezničar je u Derventi sa 3:0 savladao člana Prve lige RS ekipu Tekstilca, a istim rezultatima Čelik je u Kaknju poražen od Rudara, kao i Modriča od Zvijezde 09.

Ubjedljive gostujuće pobjede sa po 4:0 zabilježili su Zrinjski koji je u Gradačacu eliminirao Zvijezdu, te Borac koji je bio bolji od Orašja. Ekipa Širokog Brjega u Banovićima je izbacila  Budućnost boljim izvođenjem penala nakon što je susret završen 1:1.

Udarcima sa 11 metara u osminu finala plasirali su se i ekipe Slobode i Goška, nakon što su bile uspješnije od Kozare, odnosno Radnika.    

Najteži zadatak imali su nogometaši Veleža koji su u Gračanici savladali Bratstvo sa 3:2, dok je najubjedljiviju pobjedu ostvario tešanjski Tošk koji je niželigaša Skugrića u Mišićima pobijedio sa čak 10:0.

Utakmice osmine finala igrat će se 2. oktobra.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Preostala dva susreta šesnaestine finala Kupa BiH igraju se danas u Foči i Hadžićima

Nogometaši Zrinjskog, Radnika, Sloge i Tuzla Cytija u četvrtfinalu Kupa

Sarajevo nakon penala već u 1/16 finala Kupa BiH ispalo od drugoligaša Čelika iz Zenice

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu