Bosna i Hercegovina     | 18.09.2019. 16:53 |

Svečano obilježen Dan općine Kupres

FENA Mario Loncar

KUPRES, 18. rujna (FENA) - Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Kupres te obilaskom sportske dvorane koja je u fazi izgradnje u srijedu je svečano proslavljen Dan općine Kupres, koji se obilježava kao dan sjećanja na prvi spomen imena Kupres.

U sklopu manifestacije, općina Kupres organizirala je program obilježavanja Dana općine koje je počelo šahovskim turnirom još u subotu, 14. rujna.

U povodu obilježavanja, u utorak, 17. rujna, ulicama Kupresa održan je tradicionalni kros učenika osnovne škole fra Miroslava Džaje i Srednje škole "Kupres" koji su trčali Splitskom ulicom do Trga hrvatskih vitezova gdje su najboljima dodijeljene medalje koje su uručili načelnik općine Milan Raštegorac Komo, predsjednik Općinskog vijeća Kupres Mlađen Pavlica, pomoćnica načelnika Branka Ivić i ravnatelj Osnovne škole fra 'Miroslava Džaje' Marko Tovilo.

Svečani dio Dana općine počeo je u srijedu polaganjem vijenaca palim braniteljima koje su na masovnoj grobnici Suho polje položili predstavnici općine Kupres, Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije, te političkih stranaka s hrvatskim predznakom i braniteljskih udruga.

Nakon polaganja vijenaca uslijedila je sveta misa u crkvi Sv. Obitelji u Kupresu koju je uz koncelebraciju većeg broja svećenika slavio župnik župe Kupres don Tomislav Mlakić.

Završetkom euharistijskog slavlja u Hrvatskom domu u Kupresu održana je svečana proširena sjednica Općinskog vijeća Kupres gdje je, među ostalim, odlukom ovog vijeća o javnim priznanjima uručena zlatna plaketa Muškoj izvornoj grupi "Kupreški bećari" i posthumno Muhamedu Bećireviću dok su zahvalnice dobili Danijela Kuna, Barbara Pavlović, Ivan Jonjić i Ivan Dumančić.

Po završetku sjednice uslijedio je obilazak radova na Sportskoj dvorani za koju je načelnik istaknuo kako će biti završena krajem iduće godine.

U povodu obilježavanja predviđen je i nogometni susret veterana navijača Dinama i Hajduka koji će se održati u nedjelju, 22. rujna, s početkom u 14 sati.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Na međunarodnoj Fis utrci u slalomu pobjednici Esma Alić iz BiH i Klemen Kosi iz Slovenije

Otvorena skijaška sezona na Kupresu

Potpisan Sporazum o davanju videonadzornog sustava za nadzor prometa na području općine Kupres

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo